Over mij

Rebekka_OpHodenpijl_20200620

Rebekka van Elsäcker is een intuïtief kunstenares. Creatieve handvormen, zoals gips, hout, keramiek en houtskool hebben haar altijd al geboeid, maar de laatste jaren gaat haar focus uit naar abstracte schilderkunst. Met kleuren van acrylverf en materialen laat zij haar schilderwerken ontstaan: een spel van licht en donker, kleurharmonieën, composities die zowel spanning als rust geven en een sfeer van nieuwsgierigheid oproepen. Techniek en intuïtie gaan bij Rebekka hand in
hand. Het ontstaan van het beeld is een manier om zonder woorden, haar gevoelens te vertalen en laten zien.

Voor Rebekka zelf is het schilderen een proces om beter en bewuster naar zichzelf te kijken. Het brengt haar dichter bij zichzelf. In het atelier bij Sonja Hopmans is het schilderen vanuit haar gevoel gegroeid in de afgelopen jaren. Naast de beweging in haarzelf hoopt zij ook iets in beweging te zetten bij de ander, om zelf te voelen en te ervaren. Het raken van de kern: Wie ben je? Wat raakt je in het doek? Wat zet je in beweging? Wat houdt je juist stil? Het mag er zijn zoals het is.

Rebekka begon sinds de zomer van 2013 met schilderen. Zij werd door vriendin Marleen gevraagd om mee te gaan naar Frankrijk en daar penseel en potlood ter hand te nemen. En zo werd in Larochemillay een nieuwe vorm van creativiteit in Rebekka losgemaakt. “Een schilderachtige inslag, die niet veel mensen hebben”, werd haar toebedeeld door kunstenares Janna Spil (helaas in 2017 overleden). Een heel groot compliment was dat. Het schilderen en tekenen geeft zoveel vrijheid.
Loslaten kan niet meer … Janna moest nu eens weten…

Mocht een schilderij u zo aanraken en u wilt deze graag in uw omgeving zien hangen om te voelen wat het met u en omgeving doet, neem dan contact op via het contactformulier. We kunnen dan een afspraak maken zodat het schilderij kan worden gezien met eigen ogen. Wellicht hangt het straks in uw eigen ruimte….

Het is ook mogelijk om het schilderij op canvas of een andere ondergrond af te laten drukken. Dat is mogelijk in verschillende formaten, met of zonder lijst, met of zonder pas Partout. Nog niet van alle schilderijen is deze optie mogelijk, maar neem een kijkje in de Webshop. Er zullen binnenkort meerdere schilderijen aan toegevoegd worden.